14 dagen proefslapen

 

Babymatrassen

Er is veel te zeggen over het slaapgedrag van baby's en wat daarbij aan te raden is. De feiten zijn dat het slaapgedrag van een baby allesbehalve constant is. Door de mentale ontwikkeling van je baby neemt ook de beweging in de slaap toe.

Het belang van een matras word vaak onderschat en wij zien dan ook vaak dat ouders kiezen voor een te dun matras. Of een matras van zeer slechte kwaliteit. De ondersteuning in de nek en hoofd en de wervelkolom zijn vooral in de eerste maanden erg belangrijk.

Een te hard matras ligt daarom voor veel kindjes soms erg oncomfortabel en een te zacht matras kan weer gevaarlijk zijn als ze eenmaal gaan rollen. Het is daarom belangrijk een matras te kopen dat zich vormt naar het lichaam maar niet te zacht is en juist ondersteund.

Onze matrassen zijn hier speciaal op ontwikkeld en bieden de geweldig comfort en een perfecte ondersteuning.
Ons assortiment bestaat uit 4 babymatrassen in 2 maten:

  • 60 x 120 Cm voor een ledikant
  • 70 x 140 Cm voor een babybed
Bekijk alle modellen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een babymatras ?

Wij raden voor een babymatras een koudschuim matras aan met een niet te dikke matrashoes ( ook wel tijk genoemd ).

Vroeger sliep men veel op polyether matrassen, echter heeft dit materiaal veel negatieve eigenschappen. Het neemt namelijk slecht vocht op en heeft een slecht ademend vermogen. Ook gaat het matras al snel kuilen vanwege de gesloten celstructuur.

Koudschuim heeft een open celstructuur en ventileerd daarom veel beter. Ook gaat koudschuim niet kuilen. Daarnaast is het belangrijk dat de hoes gewassen kan worden want een ongelukje wil nog wel eens voorkomen.

Lees alles wat u zou moeten weten over een goed babymatras:

Lees het gehele artikel